Hemma

Idag är jag hemma från skolan, mår verkligen inge bra alls idag. Dunderförkyld, lite huvudvärk och en himlans hosta som inte ger sig. Och näsan den är som en kran av snor, usch! :(

Men, har man häst måste den skötas även om man inte mår bra, så de får nog bli en kort joggtur sen medans mamma fixar i stallet..

Kommentarer
Postat av: Josefine Freéd

SV: Ja för mig har de funkat att jobba i endast skritt och galopp, för då har hon gått att jobba jättefint i traven sen nästa gång hon ska ridas. Och så småningom har jag kunnat lägga in trav i galoppassen oxå :) utan att hon stressar.

2011-12-12 @ 15:21:22
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: Josefine Freéd

SV: Bellie har blivit väldigt stressad efter att man galopperat förut. Dvs om jag travat så har hon hela tiden väntat på galoppfattning, för jag fattar alltid galopp från traven.



Men för ett tag sedan så testade jag att bara skritta och galoppera, så att hon slutar förvänta sig att det ska bli galopp, då det blivit att hon nästan förknippar trav = galoppfattning. Då det inte går att få något vettigt arbete gjort när hon springer runt som en spänd tok.



Och genom att fatta galopp från skritt har vi aldrig kommit till trav, där hon blir spänd, utan jag har kunnat ta bort hennes förväntningar på galoppfattning.



Genom att jobba på det sättet kan jag trava avspänt numera. Eftersom jag tagit bort problemet, som var att hon förväntade sig att galoppfattning kommer ifrån trav, så har kan jag nu trava utan att hon springer och väntar på fattning.



Förstår du hur jag menar? =)



Övergångar är när man t.ex skrittar nåra steg, travar nåra steg, skrittar nåra steg, travar nåra steg osv. :)

2011-12-12 @ 18:16:47
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: Josefine Freéd

SV: Det var så lite så!! :) Men jag tycker det viktigaste är att man tränar för någon, så man får hjälp vid precis rätt moment och sekund, så att man får känna på skillnaden när man gör rätt och vad man gör för något. :-)



Nej jag följer inte din blogg. :)

2011-12-12 @ 19:32:18
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

sv:Kul att du gillar honom.Jag har ju egentligen två ridtravare .Eller ja det beror på hur man ser det.Den ena är min mans men jag utbildar den=)

vad söt din häst såg ut att vara.Hur gammal är den ?Har du haft den länge?

mvh/Q

2011-12-12 @ 19:44:51
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0