Longering i dag också! :)

Idag fick de bli lite longering också med fokus på avslappnad och att hon skulle lyssna på mig vilket vi emellanåt lyckades mycket bra med!

Även idag blev det utan inspänning och lite trav. Kommer förklara i ett åsiktsinlägg vad jag har för åsikt om inspänningar! Musse börjar sänka sig i formen men är inte stark nog att samla sig!

Kram Julia och Musse


Som ni kanske har märkt..

Så har jag fått en ny design och den är gjord utav duktiga Sofie! Hennes blogg är www.soobloggen.blogg.se! Värt att läsa tycker jag allt..

Vad tycker ni om designen? Jag tycker den blev häftig! Men hon ska göra en ny sen när jag se tröttnat på denna. Kommentera vad ni tycker, nu är ni usla på att kommentera!! ;s


Dagens..

Idag blev det bara lite longering utan inspänning i skritt och några varv i trav, med fokus på att hon skulle bli avslappnad och lyssna på mig.. Det gick helt OK, faktiskt! I början var hon lite nonchalant och kollade på allt annat, men sen mot slutet gick hon väldigt avslappnat och lyssnade på mig när jag bad om att hon skulle stana, lugnt!

Tog typ 2 varv trav i varje volt, hon lyssnade bra och hann sänka sig lite! :D


Idag tog vi en längre vända!

Ja. Idag skrittade Musse och jag i en timme. Först red vi grevinnedal och på vägen hem tog vi klätterbacken så M får bygga muskler och få bort lite energi och ta i lite, och sen avslutade vi med en kort extra sväng i samhället. Musse skötte sig bra men hon var lite tittig på några saker som t.ex. en lapp i gräset så hon flög runt i luften lite men vi löste de bra!

Blev lite reflexoutfit idag. Nöjd pålle på bilden efter passet! :)


Dagens outfit

Sadel - Wintec cair 500
Schabrak - Hansbo
Ländtäcke - Börjes
Gelpad fram - Acavallo
Ullpadd - Sjöhagen
Träns - Kingston
Bett - Hackamore (Lantmännen)

Vad tycker ni om outfiten?


Samhället!

Idag skrittade jag typ en halvtimme med M i samhället för de va jakt i skogen. Hade tänkt att skritta en 40-45 min runda annars.

M var lite tittig för att hon har inte vart i samhället på länge och inte så ofta heller. Men bra träning! Slänger upp en dagens outfit sen :)


Vår/ sommar-nyheter från hööks!




HÄR ÄR NÅGRA AV VÅRENS NYHETER JAG GÄRNA SKULLE VILJA HA I SCHABRAKVÄG, DEM ÄR OTROLIGT FINA. TROR NI DEM SKULLE PASSA MIN SNYGGNING? ♥



BIGGEST LOOSER



NU BLIR DET BIGGEST LOOSER! :D

BLOGGTÄVLING ♥


While

Som rubriken lyder, idag fick M vila! Ja hade så jäklans huvudvärk så idag klarade jag inte av att sitta på hästryggen, tänk om jag svimmat, haha! Tror M uppskattade vilan, man arbetar inte mer än vad man behöver även att hon är otroligt samarbetsvillig och vill göra rätt hela tiden, så slipper hon nog gärna undan när det är jobbigt. Vem gör inte det? JAG! ♥


BLOGGTÄVLING ♥


Snöoväder

Idag fick M skritta ut ca 20-25 min barbacka med mig på ryggen i snöovädret, men underbart var de endån även att det var kallt!

Hon var lydig och jag skrittade på långa tyglar som vanligt! :D


Färgglada nyheter från Lamicell!

Dessa underbara prylar skulle jag lätt kunna klicka hän till våran helt sjukt coola! :)


BLOGGTÄVLING ♥


BLOGGTÄVLING ♥


BLOGGTÄVLING ♥


Skrittur i snön

Idag började Musses igångsättning och den fick inledas med en skrittur i den nykomna snön. Vi har väl fått så där 1 dm på vissa ställen kanske. Det var hur mysigt som helst även att jag frös om tårna och min M skötte sig elegant.

Hon var väldigt pigg i början, men det är ju inte så konstigt för att hon har ju stått i 2 veckor men sen lugnade hon ner sig och var väldigt lydig. Jag kunde säga öka och minska och hon lyssnade. Fast jag fick använda sitsen lite också! Jag skrittade på långa tyglar och gjorde lite ökningar och minskningar just för att få henne lydig.. Så tråkigt att bara skritta rakt upp och ner också så man måste ju göra något! :D


Bild sedan 25 september 2011..

Redo för lastning!


Söt häst!


Mantrimning!

Idag trimmade jag av M's man lite, den har varit så lång nu.. Lånade Vivvis kniv och ryckte, det funkade superbra och jag blev nöjd, ska faktiskt kapa av den lite till och fixa till de allra lilla sista, den blev mycket finare efter, glansigare och lite tynre! :D

Myste bara annars och hon fick ju en rejäl ompyssling, hon bara njöt min söta lilla nöt! ♥

Snö!

Nu snöar de här i o-hamn och det är ju lite positivt. De blir ljusare och de går st rida på asfaltsvägar och trava där när snön kommit! :-)

Gonatt alla!


DAGENS MYS

Åkte upp med mamma och hon hjälpte mig med stallsysslorna idag för jag har något hugg uppe i höger skulderblad, och jag kan knappt andas och röra mig utan att det hugger till! usch säger jag bara! Det går inte att beskriva så ont gör det, undrar vad det är.. måste vara en kraftigare muskelspänning/låsning eftersom jag varit så spänd runt nacken och skulderbladen väldigt länge!

Vi hade också insläppet så tog in alla hästarna och bytte täcken, sen så borstade jag av och myste med min lilla pärla som snart ska igång igen.. På tisdag är det slut på lathet, hihi! Då är hennes två veckor avklarade, det har även varit skönt för mig så jag har haft mer fokus på skolan, men nu när stallet kommer ta längre tid så måste jag struktuera upp mitt arbete mycket mycket bättre, SKÄRPNING JULIA!


BLOGGTÄVLING ♥



Klicka ->HÄR<- för att komma till tävlingen, schabraket och lindorna är från www.chevalridsport.se


VILL HA!



Påväg ut till stallet!

Med mormor och ska fixa i ordning allt till åndus och ta in Musse och Åndus! :)

Uppdaterar mer senare med lite mer vill ha från andra ämnen! :)


Nu kryper jag ner..

Under mitt varma gosiga täcke och förhoppningsvis somnar om en liten stund, lägger mig med världens värk i knäna och stela knän jippi! Not! :(

Godnatt


Tips! få mer besökare..

Har ni testat bloggtrafik.nu? Det har jag i alla fall och det är toppen.. Man behöver bara surfa/samla poäng med ngra klick så får man mer besökare för varje poäng man samlar! poängen samlar man genom att kolla andras bloggar på en gemensam sida..

Är du sugen på att prova? Det tycker jag du ska! Isåfall klicka -> HÄR <-


John Whitaker..






Detta vill jag ha, älskar John whitaker och skulle kunna plocka ut massor med fina prylar därifrån, mums.. frågan är bara, kommer jag någonsin ha råd med massa märkessaker? De är så sjukt snygga! ♥

BLOGGTÄVLING


GOS & MYS ♥

Åkte upp till stallet efter skolan med mamma och Madde! Efterom hon som sagt har vintervila, så gjorde jag inget med henne idag, utan vi bara fixade stallet och sen borstade och pysslade om min fina pärla! ♥

Broddade även i bak idag, det har vart lite fruset så M har halkat rätt mycket, så idag fick hon broddar i för jag köpte nya, köpte även små gummigrejer man sätter i hålen när man inte har brodd i.. Utvärdering kommer efter första användning! ♥


I skolan!

Just nu sitter jag i skolan och väntar på att nolektionen ska börja!

Idag ska jag nog inte hitta på något med fröken M kanske blir de lite övningar från marken i paddocken! Får se helt enkelt :)


Idag skrittade mamma!

Som rubriken lyder så skrittade mamma lilla damen idag! Hon hade fått M på foten så hon kan typ inte gå nu ajaj!

i alla fall så gick skritturer bra, imorgon blir de ingen skrittur. Nu har hon fått två skrittpass lör - sön men de behövs kan jag lova så pigg som damen e! :)


DAGENS

Började med att hämta M för en skrittur i samhället, eftersom hon har vintervila, men skrittar nån dag i veckan så hon inte blir som en tickande bomb sen!
Men precis när vi var redo att gå ut och skritta iväg så kom värsta skyfallet så vi skippade skritturen idag.. Blev mys och skratt med Fesa istället! ♥

Min stalldag 9/1-2012

Åkte upp med Vivvi på förmiddagen, oh gudars så glad jag är att jag har lärt känna vivvi som är så hjälpsam. I alla fall så, lärde vi Musse lite övningar från marken. Jag fick träna på att verkligen vara i rätt position vid hästen, vilket är jätteviktigt, står man för långt fram, bak, ifrån eller nåt sånt blir de fel, man måste vara i perfekt position!  Det gick iaf superbra, musse va jätteduktig och fokuserade..

TACK VIVVI!


Mobilblogg

Påväg till Erik och Lena nu. Ska träffa dem och äta gott. Ska bli kul och träffas. Erik och jag kör alltid schyssta klubben med mamma. Haha!

Får alltså se vad kvällen har att bjuda på. Lyssnar på halo med Beyonce på lugna favoriter appen. Älskar min iPhone! :)


Mål 2012



MÅL 2012 med Music:

-
Stärka hennes muskler.
- Få ordning på vänster galoppfattning
- Stärka båda galopperna

MÅL 2012 för mig:
- Äta sundare.
- Förbättra konditionen
- Träna mer   


Lördag 7 januari

Musse fick vila idag, det var också dåligt väder ute så det passade alldeles utmärkt. Imorgon blir de något av tömkörning/ skrittarbete på banan/ eller uteritt med galoppträning igen.. 

Igår red jag bort till en lite längre grusväg, som jag kunde träna lite galopp på och de gick över förväntan bra. Tog 3 fattningar, och de gick super! Den andra fattningen gjorde jag sämst och då blev hennes galopp flängigare, rätt logiskt haha. De andra två blev toppen, och galoppen blev även den lugnare och inte flängig på de viset, men hon galopperar inte samlat, för hon har inte så pass mycket muskler, så de ska byggas också..

På tisdag börjar Musses välförtjänta vintervila i två veckor, sen ska hon skrittas i samma tid..






Tömkörningsgjord?



Har en schysst tjej i stallet som undrade om jag ville köpa hennes tömkörningsgjord, tror faktiskt jag ska slå till.. Nypris är 1300 kr men jag får den för 400 kr, helt otroligt pris! Jag har ju bara en gammal i tyg så de kanske är en annan tjej som ska köpa min. Denna är otroligt mjuk och hur snygg som helst, spec. med bukgjorden i läder. I'm in love, yeah!


Dessa tömmar blir de nog för M's del. Har inte råd med lädertömmar, kostar typ 900 kr.. Allt är ju så himlans dyrt nu för tiden. Eller hur?

Har fått en del kommentarer nu också, fortsätt så mina söta läsare! Följ även via bloglovin om ni vill..




Tävling, schabrak, 3 februari..


Tävling, pannband, 25 februari



Hoppas på turen..

Hoppas att jag vinner grimman, grimskaftet och fleecejackan i passande färger.. Vill verkligen vinna nu, har aldrig haft turen och vinna i en bloggtävling, bu!

TÄVLINGEN HITTAR DU HÄR: http://stalljessica.blogg.se/2012/january/tavlingsdags.html#comment

BLOGGTÄVLING


Jag tävlar på Stalltjej.se om grimma med grimskaft och en fleecejacka från The Mark Todd Collection. Gör det du med!

vilodag

Idag får M vila, det är jätteblåsitg ute och regnar till och från.. tror morfar följer med mig upp sen en snabbis och styr om stallet. ikväll blir det att bänka sig vid tvn för skidskytte väntar kl 18.00!

Ha en fortsatt trevlig dag underbara läsare!  

BLOGGTÄVLING


jag har bestämt mig..

..hur jag ska göra med Musses träning framöver! Anledningen till att jag har börjat fundera så himlans mycket hur jag ska träna Musse och inte är att på sistone har hon varit hur hård och spänd som helst och bara kopplat av liksom, så jag har tappat tålamodet, och blivit irriterad!

Så idag frågade jag min tränare eliza, för hon vet verkligen vad som är rätt att göra med Musse och hon vet vad hon pratar om. Imorgon skulle jag ha tränat, men paddocken är inte ok. Jag skrev till Eliza å berättade hur det var med m, att hon blivit så spänd och stel å allt..

Eliza sa att jag skulle ge henne vintervila i 2 veckor nu och strunta i träningen, sen ska hon skrittas minst 30 min i 2 veckor och sen ska vi höras och se hur det ska fortsättas..

När hon skrittas på lång tygel, bygger hon muskler och blir mer avslappnad än i ngt annat arbete ..


måndag

Red runt grevinnedal idag, testade pessoabettet men de funkade inte så bra. Hon sökte sig inte neråt och var inte så värst avslappnad.

Tog några vändor i trav och några i skritt på grusvägen. I traven var det ett behagligt tempo och hon lyssnade hyfsat bra på minskningarna.. I skritten jobbade hon ok men inte mer, men det berodde på pessoat..

FINA! ♥




BLOGGTÄVLING


BLOGGTÄVLING


RSS 2.0