Ni har väl sett?

Läste på ridsportförbundets hemsida att de nya reglerna de beslutat att man inte får ha en logga mer än 1 cm hög och 3 cm bred, har de valt att frysa under 2012/ 2013!

Alltså så kommer man få ha samma max storlek som man fått innan! Nu blev jag lättad.

Källa; ridsportförbundets hemsida


Spänd & pigg?

Idag hade jag planerat att hoppa och träna på anridningarna mot hindret, men jämt när jag planerat något så går de ju självklart inte som man tänkt sig.

I alla fall, så började jag att rida igång henne som vanligt. Hon var spänd som en fiol i nacken, och sen när jag testade en galopp så blev allt bara värre. Efter bara trippade hon runt, jag blev irriterad och arg, och då tappade vi allt fokus. Jag blev så himla upprörd på M, de blir ju inte lättare precis. Men då tänkte jag, eftersom  hon hade så mycket energi. Så fattade jag galopp och galopperade på tills hon blev trött..

Efter galoppen så travade jag tills hon tog stödet på bettet och var stadig där och där var hon jättefin efter galoppen, hon är som en tickande bomb. Men får man bara bort den där överskottsenergin så blir hon kanonens fin!

När skolan börjar tänkte jag ge henne en 2 veckors vintervila (men hålla igång med några skritturer nåra dagar i veckan) eftersom hon inte får en sommarvila, för då har jag tänkt att hålla igång med klubbtävlingar, och jag tror inte de blir lokal, men man vet ju aldrig..

/ Julia ♥


BLOGGTÄVLING


T.I.S.D.A.G

Idag blev det lite åt tömkörningshållet med fröken M, eftersom jag och hon är nybörjare på tömkörning så börjar vi med longering med två tömmar, vilket jag kallar halvtömkörning, och jag får hjälp av Vivvi som är supergullig och snäll att hjälpa mig med min underbara häst..

Idag gick det i alla fall OK, det blåste rätt mycket så hon var rätt spänd i skritten och traven, men stundtals sökte hon sig neråt och jobbade med ryggen. Jag ska börja göra detta lite oftare, för att det är roligare för musse att inte bara ridas hela tiden och det är nyttigt, för jag lär mig verkligen att jag måste hålla på ytter och böja armarna vilket jag är väldigt dålig på i ridningen, det är ju som att rida från marken nästan!

Igår så var ju Vivvi med och hjälpte till första gången, då gick hon så himlans fint på slutet, men först var hon rätt stel, men som sagt på slutet, var hon fin som en gud! Vivvi älskar henne, hon tyckte hon var superrolig, att hon försöker göra rätt till 150% och vill verkligen vara till lags, och att hon är så taktfast. Fina älskade tjejen min! ♥




Musses och min tid tillsammans..

Ja, vart ska vi börja? Jo, den 24 maj 2010 stod jag som ägare för I Hear Music. Vilket jag aldrig trodde några månader innan. Musse och jag har haft en otrolig resa sedan dess. Med både framgångar och motgångar.. Sedan vi köpte henne och fram tills typ slutet av februari då vi flyttade in i stallet vi står i nu, utvmecklades vi ingenting. Vi bara flängde runt och jag visste inte hur jag skulle bära mig åt för att få det rätt. Jag ångrar att jag inte hittade Eliza redan då, då skulle vi varit hur långt fram som helst nu..

Sedan började vi rida lite mera seriöst i paddocken, men vi utvecklades inte så värst mycket då heller. Jag visste ju inte hur jag skulle rida min häst rätt.

I somras började jag träna för Viveka, jag började utvecklas lite i min ridning, men jag nådde inte den kapacitet jag ville fullt ut.

För ca 3 månader sedan eller nått sånt, tränade fesaa för eliza, då märkte jag direkt, det där är tränaren för mig och musse som vi behöver nu. Och det var det, hon var tränaren som hjälpte oss fram i vår utvckling. Hon har betytt väldigt mycket för oss..

Idag kan jag rida min häst på ett mycket korrektare sätt, men långt ifrån perfekt, och därför ska jag även börja träna för vivvi, så man får lite varierande träning och ser vilket sätt som fungerar bäst på just min häst..



Dagens Ridpass

Blev ett ridpass i paddocken idag.. Det gick faktiskt över förväntan idag. Mycket bättre än i förrgår, vilket är framsteg! Det var rätt isigt i ena halvan av paddocken, i början var hon rätt tittig med isen. Men när jag ridit ett tag så gick det mycket bättre, men de var inte mycket is, bara sån där tunn som går sönder när man trampar på den..

I traven var det stor skillnad, mycket lugnare och mer avslappnad än i förrgår. Fick rida mycket volter och sånt, idag sänkte hon huvudet mycket mer och arbetade igenom kroppen mer. Jag tog även två galoppfattningar i höger varv, vänster orkar jag inte börja med för tillfället, måste stärka kroppen mera.. och jag måste träna fattnigar!



Imorgon kanske jag och min braiga stallkompis vivvi, tömköra Musse för första gången, har aldrig gjort det innan för jag är så dålig på det, ska jag göra det, ska jag göra rätt från början! (:

I januari, får musse en välförtjänt vintervila på cirka 2 veckor..


Jag är med och tävlar..


Jag är med och tävlar..


Nya skor

Idag har min lilla fis fått nya fina skor, dessutom har hon fyra broddhål så när de blir riktigt halt och isigt kan hon ridas effektivare än om hon bara hade haft två. Vad är er åsikt angående broddar?! Kommentera!
Hon fick vila idag, på grund av att det blev så sent så hade inte hunnit rida. Men imorgon kör vi igång igen, förresten. Skrittade musse igår, de gick jättebra, hon var inte så spänd som jag trodde hon skulle vart. Skulle tränat imorrn, men banan är frusen, så icke sa nicke..

Monday

Äntligen sista veckan i skolan! Jullov på torsdag, så skönt med fyra dagar utan press för betygen sattes idag kl. 8.00 så nu är de kört om man vill höja sig, men det känns som det har gått över förväntan bra denna termin tycker jag allt!

Idag blir det nog lite övningar i paddocken med M, så hon inte blir alltför pigg, imorgon ska hon få nya fina skor, snösulor och broddar (om det är fruset) och syrran följer med och pysslar om åndus, som är en riktig söt liten nallebjörn (shettis)!
/ Julia & Music ♥

Fredag

Idag har fröken M blive ordentligt ryktat, och det sa hon inte nej till damen! Eftersom hon tappat en sko så kan hon ju inte ridas, därför blir de bara lite NH övningar vissa dagar, de andra dagarna blir de jättenoga rykter och tvättning av ben.. Vilket hon älskar!

Hela familjen var med i stallet och gjorde i ordning hos min lilla älskling. Imorgon blir det som sagt NH! :D

Jag är med och tävlar..


Jag är med och tävlar..


Vila

Idag fick M stå också. Riktigt skitväder och hon har tappat en sko. Istället så gick jag igenom henne med rykt och sen tvättade jag benen. Hon bara njöt och tyckte det va skönt.

I helgen blir det paddocken och inkallningar igen :)

Mobilblogg

Idag blev det lite övningar från marken i paddocken, anledningen att jag inte kan rida är att hon har tappat en sko, jobbigt för hovis kommer inte förren på tisdag!

Ha de gött! :-)


Robert Whitaker & Waterstone

Ganska coolt att han vågar och att han ens sitter kvar, jag skulle flyga av. Nu pratar vi balans! Eller?





Jag är med och tävlar...

..om ett par ridstrumpor eller en smart buff! Klicka HÄR eller på bilden för att komma till tävlingen..

Jag är med och tävlar..

..om ett schabrak från JW med matchande luva! Klicka HÄR eller på bilden för att komma till tävlingen.

Jag är med och tävlar..

..om benlindor och paddar från Showmaster! Klicka HÄR eller på bilden för att komma till tävlingen.

Hemma

Idag är jag hemma från skolan, mår verkligen inge bra alls idag. Dunderförkyld, lite huvudvärk och en himlans hosta som inte ger sig. Och näsan den är som en kran av snor, usch! :(

Men, har man häst måste den skötas även om man inte mår bra, så de får nog bli en kort joggtur sen medans mamma fixar i stallet..

Skritt

Idag skrittade mamma ut Musse, det hade gått bra och M hade inte stuckit som hon har gjort med mamma innan, hon var nog urladdad sen igår haha! Imorgon blir det ett riktigt dressyrpass tror jag med ordentligt arbete, tror det får bli lite galopp också om M är fin i traven och om banan är OK! :)

Ska messa Eliza, tror de blir träning nästa vecka, om hon kan. Hoppas iaf! :)



Jag är med och tävlar..

.. om ett pälsglans från Dreamcoat! Klicka HÄR eller på bilden för att komma till tävlingen.

Jag är med och tävlar..

..om ett schabrak hos HV Polo! Klicka HÄR eller på bilden för att komma till tävlingen!

Långrunda

Red idag långrunda runt Djupeträsk med Pia & Dolly, fröken M var hur pigg som helst och stack nästan en gång. Måste verkligen jobba med henne i skogen så hon inte sticker iväg så där. Någon som vet hur jag kan träna?

Det är verkligen inte kul när hon bara drar iväg, det är JAG som ska bestämma tempot och inte hon, men hon bara sticker i galopp. Hjälp!

Dagens Pass

Idag red jag i paddocken, emma var med så hon skrittade av och skrittade igång musse! Jobbade lite i skritt med snodd i dag också och så travade jag lite men hon älgade på men när hon samlade sig någorlunda ok, så sakta jag av, man ska ju sluta när det går bra.

Hon var lite spänd för det var vatten i paddocken och så blåste de rätt rejält! :D

BLOGGTÄVLING


BLOGGTÄVLING


BLOGGTÄVLING


BLOGGTÄVLING


BLOGGTÄVLING


BLOGGTÄVLING


BLOGGTÄVLING


Jag är med och tävlar..


Jag är med och tävlar...

..om ett täcke från amigo! Klicka HÄR eller på bilden för att komma till tävlingen!

Vila

Idag fick hon vila igen, red ju henne igår i paddocken, sen i helgen blir det en lång runda med ett skapligt högt tempo och en skrittrunda och imorgon blir det paddocken med lite trim. Hoppas banan är lite mjukare och inte så frusen så jag kan galoppera lite också, blir nog halsförlängare med, hon går jättebra med den!

Mamma och pappa tog stallet idag så jag hann plugga lite NO och ENG har prov och inlämning imorgon!

Duktig häst ♥

Idag har jag nästan svävat på moln på min underbaraste M! Red en 10 minuter lång samhälsväng som igångskrittning, sedan red jag ner till paddocken och satt på halsförlängaren (gummisnodden) och började arbeta i skritt, mycket volter, serpentiner, böja, ställa in, ställa ut, åttvolter och sånt. Körde även lite öppna sen och det gick riktigt bra idag. Hon gick som en klocka i skritten med gummisnodd, jag tycker dem är riktigt bra, för hästen söker sig neråt och får upp ryggen, sen så kan dom ju spjärna emot och då är de ingen nytta ju.
Paddocken var rätt så frusen så körde lite trav på spåret, inte så mycket, men hon är broddad också, och hon halkade inte, skönt! Det pinnades på rätt så snabbt, men stundtals sökte hon sig neråt och ryggen kom upp lite och tempot minskade, är väldigt nöjd med dem stunderna.

Egentligen skulle jag tränat idag, men Elizas bil var trasig och paddocken frusen, tur va? not..

Vila

Idag fick M vila, morfar var med mig i stallet och vi fixade stallet. Vi broddade M fram, ska brodda bak imon innan träningen för Eliza. Får se om de blir träning, om paddocken är frusen så går de inte, hoppas på plus imon då.

Idag kom den första snön, gillar de på ett sätt! Mycket ljusare och rida och galopper i snööö! :)

Jag är med och tävlar..

..om en fleecejacka hos asslatjejerna! För att komma till tävlingen klicka HÄR eller på bilden!


Jag är med och tävlar...


Jag är med och tävlar...

...om ett exklusivt schabrak hos Linn! Klicka HÄR eller på bilden för att komma till tävlingen.

Stressfia

Ja, rubriken säger dagens humör för damen. Bestämde mig för att ta en skrittvända i samhället barbacka bara utan krav eftersom hon kan ha lite träningsverk sen igår.. Men idag skulle det gå i 110 och vägra stå still, jag blir så trött på henne då, men jag kände direkt att det inte går att göra något idag, så försökte få henne lite lugnare med lite halter, men de blev snarare VÄRRE! 

Skrittade då hem, sista 5 meterna var hon lite lugnare iaf :)

Långrunda

Idag blev det en riktig långrunda för M! Pia och jag red efter stallmötet runt Hycklinge Hage och det är så bra och mysiga vägar där, M var laddad till tusen. Vi galopperade uppför en rätt lång backe, och jädrar vad hon tog i!

Sen när vi travade av dom en lååång sträcka på vägen, så börja musse galoppera hur lugnt och sakta som helst, jag blev helt chockad att hon galoppera så lugnt? Så jag lät henne galoppera lite i de tempot, innan vi bröt av. Men vilken känsla med de lugna tempot, dessutom va de vä galopp som hon alltid tar fel på? ;o

BLOGGTÄVLING

Klicka HÄR eller på bilden för att komma till tävlingen! Besök även www.chevalridsport.se

Dagens Pass

Idag blev det dressyr/ markarbete i paddocken, M skötte sig fint. Började arbeta henne lite som vanligt oså, och då var hon rätt så mjuk och arbetade helt okej. Sen i traven gick de också bra, lite seg men ändå lite mer framåt än senast. När jag började arbeta henne gick de helt ok, men inte helt på topp! Sedan tog jag två fattningar galopp och första gången tog det några steg innan hon fattade att hon skulle galoppera, men andra gången tog hon den direkt jag gav galoppskänkeln! Voala! ♥

Sen la jag upp en serie med tre bommar och ett lågt hinder efter och första gången var hon inte riktigt vaken, men andra gången satt hon bomserien och hindret perfekt! ♥
Riktigt gammal bild, sedan mars 2011!

RSS 2.0