Dagens Pass

Idag blev det lite arbete på banan igen, M var väldigt fin. Testade även lite höger galopp idag och hon fattade den direkt och hade ett rätt så lugnt tempo för att inte ha galopperat på väldigt länge.. Vänster galoppen kan jag inte reda ut själv, så E måste hjälpa mig med det, vill inte börja förstöra allt som vi byggt upp nu därför är de så :D


Bild på min förra sköthäst, som tyvärr är avlivad pga hälta som inte blev bra.. Kan skriva ett inlägg om henne imorgon, om ni vill?! :D


Jag är med och tävlar..

..om ett swarowskipannband hos DRESSYRMAKARNA!


För att komma till tävlingen klicka på bilden eller tryck här!


Bildbomb julpyntning

Före..


Början..


Fesa fixar Lindy's fönster, gulligt!

Me in action..


Fesa in action..


Slutresultat..








Bilderna bjuder vi på självklart, vi är inte så seriösa och Fesa hatar kameran.. mohaha Fesa, fångad på bild! :D










Lång dag

Idag har det varit en riktigt lång dag i stallet, började dagen i stallet med att möta Fesa vid 8.00 ungefär för att släppa ut alla hästarna i stallet, sedan fixade vi alla sysslor i stallet åt Kickan, Musse, Lindy, Isa och Tootsy. Efter det blev det fikapaus (muuumms!) och sedan satt vi fart och började pynta våra boxar och stallet. Jag satt upp granris på balken längst upp och hela raddan över Lindys box och sen över uppbindningsplatsen i stallet och det blev riktigt fiint. Bilder kommer senare! :D


Sedan när efter att vi tagit in hästarna,
så gjorde vi i ordning dem för ett ridpass i paddocken, det var vildsvinsjakt i skogen så kunde inte rida där..


Ridpasset;
Började med att skritta ett bra tag så hon skulle bli avslappnad och kolla alla grejer då det blåste väldigt mycket så hon blev spänd innan hon checkat av allt, sen när jag började arbeta henne med böjningar, ställningar mm så blev hon jättefin och arbetade bra genom ryggen.. I traven är hon hur mjuk och go som helst i hö varv, men i vä varv är hon väldigt stel. Men efter lite arbete på volten i vä varv, så blev hon mjukare och fick en mer avslappnad och rundare form! ♥

Tack för en underbar dag med dig Fesa, du är bäst i världen, älskar dig! ♥

/ Julia ♥


Bild sedan innan första träningen för Eliza, fina älskling! :D

 


Skritt, skritt och skritt..

Idag blev det en skrittur till för M! Mamma skrittar ut med Anna och det ska nog gå bra, men ibland blir musse väldigt hård och trippig efter att mamma ridit men nu ska hon ju bara skritta så :)

Btw- Funkar inte att lägga upp bilder idag, tänkte lägga upp header och bild i inlägg men icke! :s

/ Julia

 


BLOGGTÄVLING..

 

För att komma till tävlingen, klicka på bilden!

Dagens Ridpass

Idag skrittade jag och Pia ut i samhället i cirka 35-40 minuter, det blev en härlig skrittrunda och skritt är ju alltid nyttigt! Imorgon ska nog mamma skritta ut med Anna och då blir det två skrittrundor på raken, så sen kör vi i helgen, annars så blir de nog dressyrtrimm som var planerat idag!

På tal om Musses nya grimma, så har jag fixat en bild så varsågoda!


Sööt bild?

 


Skolan

Hej, är i skolan nu. Idag blir de nog lite dressyrtrimm i paddocken, får hoppas att hon är lite piggare och mjukare i sidorna sen..

Bloggar mera ikväll, bye bye :-)

/ Julia


so put your heart in the air,

Hejsan alla! Var ju bara uppe och fixade stallet och myste med M idag. Svängde förbi lantmännen och det blev inköpt en ny grimma och grimskaft, bild kommer imon.. Hon passade i alla fall superbra i den, den var gråsvart själva grimman och så var det rött ludd i nos och nacke.

Angående min hund, Zimba så är läget inte så bra.. Mamma hade fått åka ner idag också för ögonen var sämre än inatt när dom var där, så hon fick massa mediciner och så tog dem lite blodprover mm.. På fredag ska dem på återbesök, om den kraftiga infektionen inte är bra då kanske dem ska ultraljuda hennes livmoder för i värsta fall kan det vara en tumör i livmodern som påverkar ögonen, om inte ögonen blir bra så blir det ultraljud! Stackars älskling ♥

/ Julia ♥

 


Vila

Godmiddag alla läsare! Nu är jag mest troligt i skolan och har någon tråkigt lektion, så detta är ett tidsinställt inlägg.. Idag får M vila, det är hockey ikväll och dom dagar det är hockey får musse stå om inte jag hinner longera eller om mamma rider, som hin har börjat göra en dag i veckan nu (skritt). Musse är ju inte så ung heller, så en eller två vilodagar gör nog inte så mycket. Hon rids ju 5-6 dagar i veckan! :)

Hoppas det blir en rolig hockeymatch ikväll och att dom vinner! :D


 


vaken

Morsning korsning! Ska snart bege mig mot skolan.. Egentligen skulle mamma fixa allting i stallet nu på morgonen för hon hade egentligen utsläpp, men det blev ändrade planer.. istället fick hon åka akut ner till Läckeby Djursjukhus typ hela natten med våran schäferhund för hon kunde typ inte se på sitt öga och det såg ut som något hade åkt ner i ögat på henne, det visade sig sen att hon hade sår på båda hennes honhinnor, så de va tur att dom åkte ner! :D

/ Julia ♥


Finis ♥

Dagens Ridpass



Red i paddocken idag också, blev lite travarbete och två högerfattningar (galopp). Höger galopp tar hon lätt, men vänster tar hon fel hela tiden så väntar med den tills jag ska träna för Eliza! Idag var hon rätt tittig och lite seg, att hon var tittig var nog på grund av vädret. Hatar vädret just nu! Men i traven var hon rätt fin stundtals, jobbade mest i höger varv, nästa pass blir de nog mer i vänster där hon inte är lika stark.

Mulet, grått, tjock dimma och regn i luften
är inget som står högt upp på önskelistan just nu, hate it.. Hur mår ni idag?

/ Julia ♥


Julia & I Hear Music

Välkomma till min hästblogg! Jag heter Julia och är 14 år. Jag går i skolan som tar mycket tid på livet, annars är jag hos min häst. Hon heter I Hear Music och kallas för "Musse". Hon är ett varmblodssto och har gått på travet men inte mycket, hon är en fantastisk häst med hjärta av guld. Hon är en fantastisk ridhäst, jag håller fortfarande på att jobba med omskolningen, jag själv köpte henne inte från travet, så hon var redan inriden, då travade hon på och satt inte under sig nån ting alls, nu är hon väldigt stark i traven och har en himlans behaglig rytm när hon sätter under sig och kommer upp med ryggen.. Jag har ägt henne i ca 1.5 år.  

Galopppera kan ju alla hästar men travare är ju tränade att inte galoppera så de tror att de inte får galoppera och därför har de svårare med galoppen, jag ska börja med galoppen nu lite smått och stärka den för jag har som mål att i vår/sommar ska hon ha en bra och samlad rytm och klara att hoppa bana med galopp, men som sagt har lite att jobba på men det ska nog gå :)

Ni som ser ner på ridtravare, varför gör ni det? De är fantastiska djur och ridhästar, vissa ridtravare har lättare för sig än vad t.ex. ett halvblod har så sluta se ner på RIDTRAVARE!

/ Julia ♥


BLOGGTÄVLING



För att komma till tävlingen klickar man på bilden, superenkelt!

BLOGGTÄVLING



BLOGGTÄVLING


RSS 2.0