Vill ha!

Åh vad jag vill ha detta snygga fantastiska träns! Det är så sjukt bra kvalité på det (har sett & känt i butik) så måste bara spara ihop till det och Musse har faktiskt inga träns med lite "bling" på pannbandet.. Så hon behöver ett klatchig träns!

Skogstur i kalhygget!

Ja, som rubriken lyder tog Musse och jag en runda i skogen (nästan ingen skog kvar) mestadels skritt på långa tyglar men travade lite fram & tillbaka på en kort sträcka på grusvägen för att en skogsmaskin höll på att fälla träd på ett ställe..

Men hon brydde sig inte så värst mycket om maskinen utan kollade lite på den, så försökte jobba lite i traven och det gick rätt bra. Även att hon inte gick i form så jobbade hon jättebra med att sätta under sig och få upp ryggen lite, dock inte fullt ut, men hon jobbade på väldigt bra, trots en massaaa träd och maskiner, duktig!

Innan jag red så vet ni vad.. Körde jag åndus, till och med i trav och körde serpentiner och allt i paddocken.. Var verkligen skitkul och köra! Ska få lära mig de med sa Vivi, wiiiiiiiihhoooo! Gillar när jag får göra mycket med hästarna, att lära mig nya saker och att hjälpa andra med saker, som rida, sköta hästarna mm..

TAGGAR FÖR EXAMEN, IMORGON BLIR MAMMA KLAR SSK (SJUKSKÖTERSKA). ETT GRATTIS TILL HENNE KANSKE? TAGGA EXAMENSFEST MED TYP 40 PERS PÅ LÖRDAG!


SÖÖTA ÅNDUS FÅR STÅ FÖR BILDEN IDAG!


Dagens outfit

Träns- dyon kopia, hööks.
Tyglar- dyon kopia, hööks.
Bett- tredelat tränsbett, Börjes.
Sadel- thorowgood t6 showjumping
Stigläder- claridge house, hööks
Stigbyglar- rubber
Schabrak- showmaster, hööks (tror jag, jättegammalt)

Ja de var nog allt! Lindan är en vanlig elastisk Linda som man kan använda på sig själv med! Ja brukar ha den runt skallen vid huvudvärk. Jätteskönt. Har inte den Musse har på sig då men!


Dressyrpass

Blev lite lösgörande arbete på banan idag.. Det va på tiden, kan man säga! Men det gick faktiskt bra.. Skrittade fram och travade fram på halvlånga tyglar och gjorde lite skänkelvikningar sen och det gick jättebra, men sen när jag skulle börja trava lite igen så var hon lite ofokuserad..

Jobbade med lite ökningar och minskningar, det gick helt ok och sen började hon slappna av mer och fokusera mer. På slutet var hon jättefint och arbetade fint i form, blev stundtals framtung så får verkligen "lyfta" henne med mina muskler, magen rättare sagt. Jobbigt? JA! Men det är kul..

Så på slutet var hon väldigt väldigt fin, för att inte ha jobbat rejält på typ en vecka eller något..

Gårdagens longering

Gårdagens longering gick lite si så där.. Hon var lite sprungit och ofokuserad men stundtals jobbade hon bra!


Ändrat mig..

..Får bli lite longering eller uteritt idag för jag har så mycket att plugga på så har ej tid att stå i stallet i evigheter idag. Lutar nog åt uteritt tror jag och upp/nerförklättring, men vi får se! Tänkte borsta lite mer idag också så får se vad klockan blir, annars kanske det blir en longering!

image description

Bus

Idag blev de bus och hjärngymnastik för oss. Musse fick bara springa idag för att röra på sig och sträcka ut. Tog några galopper också och vänster bär hon upp sig mkt bättre i men det beror på att hennes starka sida är höger sida och den sitter på yttersidan i vänster varv och då bär hon ju upp sig mera i vänster! Helt klart. Så nu mååååste jag sitta ordentligt på vänster sida mera när jag rider så hon får mer muskler på den sidan och bär upp sig mer i höger varv.

Sedan kom Vivi och då blev det lite fram och bakdelsvändningar och sidvärtsrörelser från marken. Från en typ av horsemanship som kallas parelli.

Vet ni en rolig sak? I lördags körde jag till och med åndus en liten liten bit. Skitkul! Ska få lära mig att köra på riktigt sen, wiiiiiiiee! Men Musse ska INTE KÖRAS.


Inatt..

..får Musse sova inne. Ska vara väldigt dåligt väder hela natten så hon har de bättre i sin box!


Måndag

Idag ska jag longera utan någon inspänning så hon bara får sträcka ut och röra på sig!


Löshopning

Jag är väldigt nöjd med dagens löshoppning. Till slut var oxern uppe på 1 m och sista gången satt hon det bra. Avstånden blev bara lite konstiga från gång till gång eftersom att Musse tog galopp ena stunden och trav andra. Benen flög åt alla möjliga håll!

Men, man MÅSTE tänka på att hon inte vet vart hon ska benen och det är ju mycket svårare när hon inte har Linda dessutom. Bra träning. Emellanåt så blev avstånden bra och andra stunder sämre.

Men jag är helnöjd med löshoppningen!
Filmer kommer nog imorgon, har väldigt mycket i skolan tills onsdag.


Städat!

Nu är det snyggt vid boxen igen. Såg ut som ett bombnedslag nyss! Voila..


Nu kör vi!

Nu blir det stallet och löshoppning. Roligt! Bloggar mer senare!


Älskade sadel

Jag måste bara utvärdera denna prisvärda delikatess! Köpte den för kanske 2 månader sen på hööks.

Jag är så himla nöjd med den, först nu så har jag känt hur den är på riktigt. Nu får jag ett skitbra stöd i den och den är skön! Dessutom ligger den perfekt på musse och man kan byta koppjärn.

Excellente!


Dagens Ridpass

Red ut i dag och det gick bra, inga krav, inget arbete, gutt! Imorgon blir de löshoppning!

Just nu!

Kollar jag när Vivi kör åndus. Fint körekipage!


Långritt

Var ju planerat att rida på banan, men tog dagen som den kom och gav mig ut på långtur på ca 1,5 timme även en envis huvudvärk som har bitit sig i från morgonen! Jobbigt värre..

I alla fall så galopptränade vi lite i en backe och jag red på kimblewick bettet och sista gången jag galopperade upp så kunde jag minska väldigt mycket och hon galopperade på riktigt och arbetade bra med bakdelen. En riktig galopp helt enkelt och man kände i varje språng jur hon jobbade.. Fin tjej! Så blir lite fokus på galopp/ travarbete fram till lägret och de sista dagarna innan blir de lugnt och vila.

Var en så fantastisk och makalös känsla i galoppen, liksom wooooow vi kan galoppera på riktigt. Fattningarna beger vi inte prata om haha! De måste helt klart bli bättre och de är ja som måste träna. Träningen blir i skogen med galoppen till en början och traven på banan och skogen.

Godnatt!


Suck..

Kolla hur jäkla mycket vi har nästa vecka på onsdag i alla fall, men gutt och va ledig på fredag (mamma tar examen, sjuksköterska). Vet inte hur jag ska hinna med allt men de går nog de med!

Helgplugg? Ja!


Pessoan..

Longerade ju Musse i pessoan och hon vart väldigt taggad idag så va inte lika avslappnad och så som sist, men idag så tog vi även lite galopp vilket M verka gilla.. I uppvärmningen med galopp gick de jättebra med galoppen i vänster varv, där va den väldigt fin och rytmisk mot vad den varit! Men hon bär ju inte upp sig, men mycket bättre än i höger i alla fall! högern bär hon knappt upp sig i och galoppen var inte så himla bra, men bättre iaf efter några fattningar!

Stundtals jobbade hon fint i traven, så nöjd!

882 kalorier

Check! Cyklat bort allt till och från stallet!


Torsdag

Idag blir det longering i pessoan, uppdaterar mera sen!


2 år

Idag har jag haft världens finaste, bästa, mest älskade, mest positiva och underbaraste häst i hela 2 år. Tiden har gått sjukligt fort och jag önskar att vi får många fler bra och roliga minnen tillsammans!

Älskade hästen <3

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3127712/images/2012/pic_203886690.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3127712/images/2012/pic_203886700.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3127712/images/2012/pic_203886712.jpg" class="image">


@instagram

Följ mig på instagram om ni vill, heter klingjuliaa där i alla fall. See you there, if you be there!


Skogstur..

Skrittade bara ut ca 50 min med Musse idag och hon var spänd och taggad! Jag fick också hoppa av två gånger och leda förbi henne för jag FICK INTE FRAM HENNE FÖR SKÄNKELN och inte hade jag något spö heller att peta till na med, så fick hoppa av.. Var inte ens något hon var rädd för utan hon bara larvade sig! De enda hon tyckte va läskigt på riktigt, var faktiskt islänningarna så fick hoppa av vid dem, men på de andra stället var de rent fåneri! Sötnöt!

Imorgon ska hon få jobba lite ordentligt igen, nämligen i pessoan, som jag älskar! De blir så mjuka och avslappnade efter den, så den ska hon gå i 2 gånger i veckan.. Skönt för mig också, slippa rida två dagar, tre dagar med vila och så tar det inte lika lång tid de dagarna! På söndag är det LÖSHOPPNING, wiiiie!

Onsdag

Idag är tanken att rida ut med musse. Blir ingen klättring pga att hon avmaskades i förrgår! Blir nog lite jogging på grusvägen också!


Godnatt!

Godnatt säger jag och min iPhone nu. Önska mig lycka till på fysikprovet imorgon! See you tomorrow, love you!


Prommis + fysik

Har varit ute på prommis med Felle och åndus. Ca 15 min. Nu blir det lite fysikplugg till provet imorgon medan ja väntar på pappa!


Vill ha


Idag..

Blir det en promenad på en halvtimme med Felle och åndus. Musse får ju ej ridas idag (avmaskades igår). Men imorgon blir de att skritta ut!


Planering v.21

Blir en ganska lugn vecka men roligt med löshoppning på söndag. Blir ingen Vivi-lektion denna vecka då hon hade lite annat och göra i veckan tyvärr. Men men, bara kämpa på. Har ju lyx med hjälp så ska absolut ej klaga!

Förresten, roligt att statistiken går uppåt nu.. Grymma läsare! Nu saknar ja bara alla kommentarer! Love u! ❤


Longering

Longerade Musse idag innan hon fick sitt maskmedel och gudars så fin och avslappnad hon var!

Även i vänster varv så minskade hon hur bra som helst. När hon minskade som mest så travade hon nästan på stället! Film kommer senare..

Jäkligt nöjd matte!


Ute på en kort promenad..

Med Felle och åndus!


Equiline

Cudge flughuva från Equiline
Comely schabrak från Equiline
Snygga saker, som inte skulle sitta fel till Musse. Varför ska alla märkessaker vara såå dyra?

Bete

Från och med på torsdag kommer Musse och hennes kompisar att gå ute på lite bete. Men dem kommer också få hö ute.

Jag vet att Musse är av den smala sorten men hon får ju hö och massa mat inne och hö ute dessutom.. Sen så ska hon gå med flugtäcke också så de gör att hon håller sig lite varmare i alla fall! Men märker ja att hon börjar gå ner igen får hon ju vara inne lite igen..

Så de blir nog bra endå, och skönt att slippa mocka lika mycket!


Tidsinställt

Idag ska jag longera Musse så hon får komma loss så mycket som möjligt! Efter longeringen så ska jag även avmaska henne inför bete. På torsdag går dem in på en hage med lite mera gräs i och betar ner till de hästar som knappt ska ha gräs och på söndag ska dem till en av våra sex beten! Härligt, sommarn här nu typ!

Vill ha!

Sadelgjord med magplatta från HV POLO
Åh vad jag vill ha en magplatta till hoppningen, dösnygga ju! Aja, får spara lite och köpa när jag hoppar mer sen. Just nu är allt fokus på massa stärkande träning bara.

Dagens träning för Vivi..

..Gick bra, men vi arbetade med en massa basic-grejer idag. Musse jobbade på bra, men det var jobbigt. Idag gick hon inte riktigt i form, men på slutet var hon på gång och var avslappnad. Vi gjorde en liten ändring i utrustningen. Tog bort gelpaden nu och ska inte använda den mer, för att den gör så sadeln ligger i bakvikt. Så nu ska jag bara ha min ullpad och inget mer.

Sadeln ligger jättebra och jämnt på henne, kollade på schabraket efteråt (där de va skit och där svetten va). I och med att den var i bakvikt med gelpaden så hamnade jag för långt bak i sadeln och tryckte till i ryggen, vilket inte är bra. Så nu satt jag mycket längre fram och fick ett superbra stöd, kändes som jag satt fast, vilken skillnad!

Där har vi nog en anledning till att hon sticker i galoppen också, för innan har jag ju tryckt till i ryggen och tryck/kläm betyder ju spring och eftergift är belöningen, så om det beror på detta är det inte lustigt att hon springer med sadeln och inte när jag rider barbacka.. ska testa någon gång snart när jag rider ut!

Godförmiddag

Idag är det träning som gäller! Om två och en halv timme kommer Vivi och hämtar upp mig!


Aaajj!

Sprang rakt in i en trämöbel nyss och sprang rakt in med tån så det börja blöda. Nu värker det som bara den i tån, i benet asså. Får hoppas att de inte är något utan att de bara gör ont! Ska ju träna imorrn..

Så kan de gå, hej hopp i galoppen! Godnatt!


Jaaa..

Imorgon blir det träning för Vivi, fick reda på det nu såhär på kvällen, oplanerat! Riktigt kul, med tanke på hur det gått i veckan.. Längtar verkligen, tjiiihoo! GLAD TJEJ!

En sak jag inte begriper mig på med Musse är att igår när jag red barbacka tog jag två galopper och bröt av och hon stannade direkt, men när jag rider på riktigt så sticker hon.. hmm.. tankeställare? Får väl träna barbacka och vara observant!
image description

Varit hos Musse..

..och fixat stallet med pappa. Hade även insläppet, känner mig nämligen inte helt pigg så han hjälpte mig.. Borstade och myste med Musse!


Imorgon får Musse..

En efterlängtad vila tror jag med massa pyssel och gos! Sen på söndag blir det nog lite longering tror jag!

Love you musse!


Skrittat i skogen..

..idag skrittade jag ut på långa tyglar barbacka på Musse. Vi vart ute ca 50 min och tog två härliga galopper och hon lyssnade jättebra när jag sa till att bryta av, fattar inte? När jag rider "på riktigt" är hon stark och vägrar sakta av typ. Någon, förklaring?

I alla fall hade vi de mysigt. Vi klättrade även lite, måste få upp lite självförtroende och glädje i allt igen och inte bara göra för att det är träning. De ska vara lekande kul, hihi!

Älskade häst!


Vill ha!

Snyggt hoppschabrak från equiline! Riktigt fint till Musse men har inte de pengarna tyvärr! Men såå snyggt!


Citat


Nattlig update!

Imorgon ska musse och jag ha en redig mysdag och en lugn uteritt, förmodligen skritt bara då och kanske klättring! Får se :)


Dressyrpass

Idag så blev det dressyrpass i paddocken och jag hade som plan att hon skulle bli avslappnad och lite lösgjord, men vår svacka håller i sig.. Så rådfrågade min personaly coach Vivi och hon tyckte vi ska ta lite slappdagar och göra de vi är bra på och som är kul, vilket nog stämmer..

Vi har tränat hårt i månader nu och alla får nog bakslag och behöver pauser, för att klara det. Jag vet, jag känner och jag ser att allt kommer bli bra igen, bara att vi har en svacka just nu.. Jag har alldeles för höga krav på mig tror jag, men Vivi stöttar och hjälper alltid, tack!

En sak som är positiv från dagens pass är att vi fick till väldigt bra sidvärtsrörelser och hon fick med sig bakdelen bra, tydligen gjorde jag det bra där då.. Vi börjar få till dem allt mer nu, kul! Men stundtals, jobbade hon rätt bra i traven också!

Så här..

..kommer Musse att se ut i sommar. Iklädd flughuva och nya flugtäcket! Gullig..


På gång hem..

Från Kalmar nu och åker direkt till Musse. Hade faktiskt tänkt att rida på banan idag, men orkar verkligen inte jobba nu. Är helt slut i axlar och fötter så får bli lite jobb i skogen!

Musse tackar nog inte nej till skogen i alla fall!


Cavaletti

Sådana fina cavalettiblock har vi fått till vår bana nu. Väldigt fina!


Longering

Blev longering istället och det gick bra. I början vart hon rätt spänd och ofokuserad men på slutet var hon mer avslappnad och jobbade bra, lyssnade iaf lite bättre!

Nu kollar jag på tömkörning av Shettis. Nämligen Vivi och åndus :)


Söta

Bästa kompisarna Musse och lindy!


Mys

Mys i solen med min bästa i väntan på att slöjden ska börja! ❤


Dagens plan..

I hästväg får bli lite ridning på banan. Får se hur det går, men det går nog hyfsat bra! Hon har ju gått i skogen två dagar i rad nu!


Flughuva Kentucky

Funderar på en sådan flughuva från hööks. Endast 89 kronor. Har en likadan blå och Musse gillar dem. Bra passform. Har två flughuvor redan, men en till behövs alltid!


Ny design..

Har en ny och superfin design nu, från bloggdesign.nu har jag tagit den och det är en tjej som gjort den och bildlänk till henne finns i menyn längst ner. Vad tycker ni om designen?

Ska dit en header sen, ska försöka själv, men är inte så bra, kanske någon som kan hjälpa mig?
image description

Skogen

Blev skogen med fesa och hennes ridtravare lindy. Vi skrittade mest men travade en kort bit på en grusväg. Hade inga krav utan bara red lätt och var stadig, vilket gick bra och tempot var hyfsat behagligt. Klättrade lite också!

Söta fesa & lindy på bild!


Ändrat planerna..

Är så sjukt trött så får bli en timmes skritt på långa tyglar tror ja! Nyttigt det med ju!


Måndag

Ny vecka, skola i endast två dagar vilket är gutt. Så blir mycket tid i stallet denna vecka.. Ledig ons, tors och fre. Idag blir det nog banan för musses del!

Fina Emma på bilden på Musse!


Gårdagens pass

Red som sagt ut på en längre ritt, ca 1 timme och en kvart. Musse var rätt pigg, springig och trippig men stundtals jobbade hon på bra!


Ska ut på långritt

Senare i eftermiddag drar jag mig mot stallet för en längre uteritt i det härliga vädret! Såklart blir det massa mys också med födelsedagshästen!

Älskade fina bästa häst! <3


Idag..

Är ingen vanlig dag för det är Musses födelsedag! Hela 16 år är min fina tjej nu. Blir hästtårta och mys sen i eftermiddag!

Ett grattis till henne kanske?


Longering

Fick bli longering en väldigt kort stund i pessoan i spöregn. Men hon kunde inte vila idag för då skulle hon va bedrövligt stel imorgon efter gårdagens pass.. Som tur var har hon haft sitt ofodrade regntäcke så hon inte stod och blev stel och kall ute?!

Men Musse jobbade på bra, även att de inte hann bli så mycket arbete. Hon var nöjd när hon fick komma in i boxen och äta efter att varit ute i regnet..


Nya ridbyxorna!

Har jag nu hämtat ut i en större storlek. Detta är nu strl 40 och de är inte stora alls. Beställde först i strl 38 men de var typ som 170 kanske. Men dessa var väldigt stela och tajta när jag tog på mig dem men har nu haft dem på en stund så nu känner jag att jag inte kan ha större för då blir dem som en hösäck, haha!

De är mycket snyggare i verkligheten och mörkare. Dåliga mobilbilder! Men älskar dem. Gudomligt snygga!


Söta stallkatten..

..fossing!


Dagens träning för Vivi..

Tränade ju idag för Vivi och det var väldigt roligt och gick bra. Jag fick GALOPPERA! Började som vanligt med det vanliga travarbetet och fick upp henne stundtals i en högre form så hon inte grävde ner sig, men hon är så svår att få upp och ihop, men börjar sitta bättre och bättre, musse orkar mer och mer också!

Sen så började vi med galoppfattningar och att jag skulle göra dem rätt, vilket jag tillslut lyckades med, efter några fattningar. Tog fattningarna i höger varv. Just nu så är allt fokus m galoppen alla fattningar, som stärker henne. Hon bär inte upp sig alls och det är nu det är så sjukt viktigt att jag hjälper henne på yttersidan, så hon inte lutar inåt.

Det ABSLOUT viktigaste är att hon inte får springa sig in i galoppen utan galopp fattar jag när hon travar lungt eller skrittar. Så det gäller att vara hur konsekvent som helst nu, så jag har full kontroll.. Har så sjukt mycket arbete framför mig, men roligt är det!
image description

Idag..

Så blir det träning för Vivi med Musse. Vet inte vad det blir. Men blir nog det "vanliga" att nöta på.

Hoppas iaf att vi får börja galoppträna!


Detta äter min häst..

Morgon:
6 dl hippo breed
3 dl betfor
2 kg hö (ute såklart)
2 tsk vitlökspulver i kraft och betforn

Lunch:
2 kg hö (ute såklart)

Insläpp:
6 dl hippo breed + 2 tsk vitlökspulver
8 dl lusern + 2 tsk vitlökspulver
4 kg hö

Kväll:
6 dl hippo breed + 2 tsk vitlökspulver
4 kg hö
________________________________


Joggingtur..

Gick bra. Musse var lite spänd i början i traven men sen så började hon slappna av och blev rätt låg i formen. Men det var ok idag!

Tog en galoppfattning som avslut och galopperade några steg och bröt av. Hon bröt av direkt och lyssnade så de är så ja får göra för att hon ska lyssna. Kul! Imorgon ska vi träna för Vivi!


På väg ut på joggingtur..


Scapa Sports 2012

Scapa Sport 2012 mörkgrå allround schabrak
Scapa Sport 2012 allround turkos schabrak
Scapa Sport grimma i nylon våren 2012 grå

Dagens pass

Red ju som sagt på banan och det gick helt ok.. Red på som vanligt och hon var lite seg och mör i kroppen. Så tog lite längre tid innan hon kom till arbete. När hon väl kom till arbete blev hon lite lååg i formen men inte så hemskt mycket!

Stundtals jobbade hon på bra och hon var rätt trött på slutet, så imorgon blir det bara en joggingtur i skogen!

Idag..

Ska Musse ridas på banan och ridas igenom lite. Hoppas att det går lika bra som på träningarna. På fredag blir det träning för Vivi!


Tisdag

Tänkte att musse skulle få vila egentligen men så fick hon skrittas 15 min barbacka endån, men det är inget ansträngande alls utan bara nyttigt för henne, eftersom hon ska byggas upp och stärkas. Hur gör ni? När era hästar har planerade vilodagar, skrittas de korta rundor också då? I förebyggande syfte? Dela gärna med er!

Imorgon ska hon ridas igenom lite på vår nysladdade bana och sen på torsdag blir det en lungnare jogging och kanske lite klättring.. Uppdateringen ska skärpas till, har haft väldigt mycket med skolan nu, tyvärr!

Galopp

Idag red jag till grusvägen och galopptränade lite. Själva fattningarna och galoppen vart rätt ok faktiskt, bara den att musse bara vill sticka och inte minska alls.. Har ni något tips på hur jag verkligen kan få kontroll så hon inte sticker, utan lyssnar på mig? I skritt och trav går det hur bra som helst och hon lyssnar..
Avslutade med lite trav sedan så hon fick bli lite lugnare och lyssna verkligen, gick bra och hon kom faktiskt till lite arbete! Så jag är endå rätt nöjd med dagens pass.. Ja vet att hon kommer bli lugnare och lugnare/ lydigare som med traven, bara vi kommer igång med galoppen också! ♥

På g till stallet!

På väg till stallet nu. Blir som sagt uteritt med lite tempoväxling i galopp, om det går igenom. Får se!


Film från idag..

Fina fina fina du, you are my everything!

Tränat..

Tränade ju idag för Vivi och det gick kalasbra verkligen! Jobbade med samma sak som alltid i traven. Fast idag fick jag jobba upp henne i ett mycket högre arbetstempo för att hon ska få upp sin kondis lite och orka jobba lite, sötnöt! Jobbade lite med sidvärtsrörelser också i skritt och vi fick till några bra. I traven var hon hur fin som helst! Roligt! ♥

Det är så sjukt roligt när det går så bra och det har verkligen gått hur snabbt som helst med vår utveckling. Första gången vi skulle trava med vivi hade jag noll kontroll och red inte lätt utan åkte bara häst.. Musse sprang i typ 200 km/h och jag hängde inte med.. Nu, typ 3-4 månader senare så kan jag rida henne med kontroll och få henne i form, rida rätt med lättridningen och få henne att trampa under sig, tack vare Vivis magiska linda!

Imorgon ska jag och Musse ut i skogen och hon ska skrittas och galoppera lite. Vi ska påbörja galopparbetet lite grann i skogen nu, så har vi igen det på banan. Bara hon tar galopp, spelar ingen roll om det är rätt eller fel, bara det är galopp och gör ökningar och minskningar, att jag har KONTROLL. Automatiskt kommer sedan en bättre rytm och takt i galoppen, exakt som m traven. Ska bli såå kul nu framöver!
Tack Vivi, du är bäst! ♥
ÄLSKLING ♥

Godmorgon

Snart kommer Vivi och hämtar mig! Vi ska ha lååång dag i stallet :)


Skritt och galopp!

Var ute på en barbacka tur innan, galopperade lite å hon va så lugn i galoppen vilket jag tror beror på att hon är mycket starkare och stabilare i traven och arbetar på rätt sätt!


Nya boxskylten!

Musses nya boxskylt. Är faktiskt riktigt nöjd med den :)


Följ oss på Facebook!

Nu har jag startat en One of music sida på Facebook. Kolla in där och klicka på gillaknappen tack! :)


På g

Ut till stallet nu. Blir en mysig skrittur barbacka i det fina vädret! Imorgon ska vi träna för Vivi :)


Idag!

Så får Musse vila. Tror de har vart för mycket för Musse för hon har inte vilat på en vecka ungefär!

Hörs..


Dagens Ridpass

Red lite på banan först men de kändes skit och sen så red jag ut i skogen å de funkade inte de heller.. We have our bad day today!

Kommer väl bättre dagar men detta va mitt fel å jag ger upp så lätt och går det inte bra så brukar allt sluta i kaos och ja känner mig värdelös! :/


Planen idag..

..med Musse är lite ridning på banan. Blir som vanligt bara skritt/trav och fokus på det vanliga, alltså mig själv till 100% och så ska vi träna sidvärtsrörelser för Vivi ska få oss att göra det i trav senare i tiden också, så vi måste ligga i hårdträning så vi kan börja med det längre fram och galoppen, som är störst fokus på sen..

Fatta hur mycket jag längtar efter galopparbete med Musse, i början kommer det se för jävligt ut, ja vet. Men under tidens gång blir den förhoppningsvis finare och finare. Så samarbetsvillig som Musse är och så kul hon tycker allt är och att hon är så lättlärd så tror jag att detta kommer bli kalas, tror galoppen kan bli riktigt fin och bärig efter mycket mycket mycket arbete!

Onsdag

Red ju ut på en väldigt mysig och go häst idag.. Det var såå underbart och mysigt för vädret var verkligen på topp och musse var väldigt rolig och rätt samarbetsvillig idag! Först och främst var hon lite taggad för vi galopperade alltid på den vägen förr så då är hon alltid taggad där, men gjorde lite sidvärtsrörelser i skritt såklart, så hon lugna ner sig lite och fokuserade mer. När jag flyttar för hö skänkel så börjar bakdelen hänga med mycket bättre, men för vä skänkel är det svårare med bakdelen, men vi ska sätta det snart!

Så då blev hon faktiskt rätt fin i skritten och började komma i form osv, sen började jag trava lite och till en början var huvudet uppe i vädret men tempot var helt ok. Skrittade lite till (sidvärtsrörelser) och travade igen sen och då började hon komma till arbete där med, hon började bli riktigt fin så avslutade direkt där och hon fick maaaassssaaa beröm så hon verkligen vet att det är rätt!
Klättrade även sen, 2 ggr upp och 1 gång ner, vilket gick toppen! Myshästen min ♥

Just nu

Är vi på en mysig Uteritt i värmen!


Blir ändrade planer..

Tror jag ändrar planerna och tar det lugnt i skogen med klättring idag istället och rider på banan imorgon, annars har hon gått på banan tre dagar i rad och jag är trött och har läxa tills imorgon!

Vill ha!


Ska försöka köpa detta innan vi ska på träningsläger och det ska jag då ha som mitt nya hoppträns. Verkar bra för musse som så lätt får skav. Ser mjukt och fint ut, spec. nackstycket!

Godmorgon Onsdag

Idag är det skola igen, så sticker om typ 18 min dit.. kul, nej! Idag ska Musse ridas lite på banan och imorgon blir det en lugnare skogsritt med lite klättring tror jag! Får se vad dagen har att bjuda på, men hörs senare! ♥


Longering

Idag longerade jag Musse och min syster var med och fotade lite.. har även film som jag ska ladda upp. Tackar syster! Bilderna blev väldigt bra, har även porträttbilder nu!

Longeringen gick i alla fall bra, testade att lägga in lite galopp med inspänningen på så att hon lär sig från början att sätta under sig i galoppen med. Gick rätt bra, men hon orkar ju inte bära sig nå alls typ. Men, den ska bli fin och rund och stor, den med!
En bild från idag, fotade av min syster! Flera kommer vid annat tillfälle..

Dagens plan..

Med Musse är lite longering med pessoan så hon får komma loss mer i kroppen och mjukas upp ordentligt! Så blir det nog banan imorgon och skogen på torsdag!


RSS 2.0